Slingeren als Tarzan blijft sprookje

“Als je echt mooie dingen/ beesten wilt zien moet je eigenlijk boven in de bomen zijn want daar is het meeste licht en dus het meeste leven”. Roy Erkens, evolutiebioloog aan de Universiteit Maastricht gaf woensdag wel een heel speciaal Kindercollege in de Tropentuin van Mondo Verde te Landgraaf met de titel “Kun je slingeren als Tarzan door de jungle?” Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van de Universiteit Maastricht organiseert het Universiteitsfonds Limburg een reeks van activiteiten voor jong en oud. Roy, die af en toe moeite had de papegaaien en apen te overstemmen, wist de kinderen ruim 30 minuten te boeien en genoot zichtbaar van het jonge publiek. Het antwoord op de grote vraag, of we echt als Tarzan door de jungle kunnen slingeren is jammer genoeg nee. Maar er is ook goed nieuws; dat bijna iedereen wel een liaan in de tuin heeft. Na afloop mochten de kids nog even een echte liaan vasthouden en nog even de hele lange snoeischaar van Roy uitproberen.

Bekijk de foto’s op onze Facebookpagina