Projecten mogelijk maken en op een groot podium laten zien: dat doet crowdfunding in een notendop. Wij zijn trots dat de UM sinds kort ook beschikt over een innovatief crowdfundingplatform: UM Crowd. Maar wat is crowdfunding nu precies en wat staat er te gebeuren?

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding betekent ‘financiering door de menigte’. Met andere woorden: mensen krijgen samen iets voor elkaar en gaan samen voor één doel. Individuele bijdragen zorgen dat er uiteindelijk een groot project kan worden gerealiseerd. Dat sluit toch heel mooi aan bij ‘Community at the Core’?!

Crowdfunding en de UM

Ook de UM maakt sinds kort gebruik van crowdfunding. Wetenschappelijke en studentprojecten kunnen zich aanmelden op UM Crowd. Het gaat hier om concrete, maatschappelijke en aaibare initiatieven, die een grote massa aanspreken. Het eerste project van UM Crowd is project Minervalia. Een klein boekje van grote waarde: de oudste in Maastricht gedrukte komedie, waarvan er wereldwijd nog maar vijf exemplaren beschikbaar zijn. Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL en de Universiteitsbibliotheek willen het boek graag laten rondreizen door de regio en het inzetten in onderwijs en onderzoek aan de UM. Alle hulp is welkom om de Minervalia, die zich momenteel in een antiquariaat in Houten bevindt, terug te halen naar Maastricht! Help je mee via www.umcrowd.nl?