studentproject

Het eerste studentproject van UM Crowd is een feit! Maak kennis met Maddalena Argiropoulos. Zij onderzoekt hoe een gebrek aan een multiculturele aanpak in de zorg leidt tot discriminatie, sterfte tijdens de zwangerschap en hogere zorgkosten. Op de wereld: maak geboortes veilig en bijzonder.

Studentproject rondom geboorte

Hoe is jouw leven begonnen? Wat is jouw geboorteverhaal? Voor veel vrouwen zijn bevallingen een bijzondere en waardevolle herinnering. Maar helaas is dit niet altijd het geval. Elke dag sterven er 830 vrouwen tijdens of vlak na de bevalling. Voor vele anderen resulteert dit in een traumatische ervaring. Voornamelijk in ontwikkelingslanden kan het voor zwangere vrouwen lastig en beangstigend zijn om tijdens hun zwangerschap professionele hulp te zoeken. Culturele wensen en behoeftes worden immers vaak niet gerespecteerd. Hoe kan dat beter?

Help Maddalena met het ophalen van €3000 om dit project te starten en om de zorg toegankelijker en veiliger te maken!