Universiteitsfonds Limburg

Wetenschap, is een onmisbare bouwsteen voor een betere toekomst voor ons en volgende generaties. Het Universiteitsfonds Limburg steunt de Universiteit Maastricht in haar streven om wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te stimuleren en te bevorderen.

Nieuws

Groene Loper Run

Vandaag rent Hart voor HELLP de Groene Loper Run. Voor het Queen of Hearts Fonds, tegen hart- en vaatziekten bij vrouwen! Kom ook in ACTIE, elke euro telt. DONEER nu of KOM naar onze exclusieve benefietavond. Klik hier.

Testimonial Rabobank

Ook Rabobank zet zich in voor het Queen of Hearts Fonds! Hun motivatie: ‘Rabobank wijst iedereen al jong op het belang van financieel zelfstandig zijn. Dit geeft vooral heel veel rust en voorkomt wellicht financiële problemen naar de toekomst toe. Dit onderzoek zorgt ook voor een bepaalde rust bij vrouwen; uiteindelijk overlijden minder vrouwen aan…

Minervalia ‘halverwege’ de reis

Inmiddels kunnen we de Minervalia tot in Eindhoven brengen (figuurlijk dan). 50% van het benodigde bedrag om het boek naar Maastricht te halen, is binnen! Help ons om de Minervalia helemaal ‘thuis’ te brengen. Klik hier.

Queen of Hearts event: pakketten bedrijven

Wist u dat de Queen of Queen Hearts benefietavond ook speciale pakketten voor bedrijven biedt? Ontdek ze hieronder. U kunt alle pakketten hier afnemen. Kunt u niet aanwezig zijn bij het evenement? Draag dan bij via www.umcrowd.nl. Geef vrouwen een toekomst zonder hart- en vaatziekten!

Minervalia update 4: wist je dat?

Wist je dat… het thema van de Minervalia ook in deze tijd past? Op humoristische wijze laat deze komedie zien dat wetenschap en studie nog altijd dé oplossing is tegen domheid en onwetendheid. Alle hulp is welkom om dit boek terug te halen naar Maastricht! Help mee via www.umcrowd.nl.

Wereld Gezondheidsdag

Het is Wereld Gezondheidsdag! Een mooi moment om stil te staan bij onderzoek van het Queen of Hearts Fonds. Dit fonds doet belangrijk onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Draag bij of kom naar onze exclusieve benefietavond! Klik hier: https://bit.ly/2D81HGf.

Geslaagd Maastricht University Dinner 2019

‘Een mooie balans tussen eten, entertainment en gesprek.’ Zo omschrijft Mark Post, professor aan de Universiteit Maastricht, het Maastricht University Dinner 2019. Dit evenement heeft op woensdag 3 april plaatsgevonden bij het Gouvernement Maastricht. De heer Post verzorgde een interessante lezing over ‘gezonde, sappige en duurzame regeneratieve biologie’. Het Universiteitsfonds Limburg, dat dit jaarlijkse diner…

Minervalia update 3: 125 km ver weg

We hebben inmiddels genoeg geld ingezameld om de Minervalia tot in Den Bosch te brengen (figuurlijk dan). Help mee om het boek helemaal naar Maastricht te halen! www.umcrowd.nl

Minervalia weer dichter bij Maastricht

Goed nieuws: de Ronde Tafel 179 ‘Maastricht-Charlemagne’ ondersteunt ons project Minervalia! Deze financiële bijdrage is mogelijk dankzij de opbrengsten van het evenement Bassinario, dat Ronde Tafel 179 organiseert. Betrokken bij de stad, betrokken bij cultureel erfgoed van Maastricht. Hartelijk bedankt voor jullie bijdrage. Meer weten over project Minervalia? Klik hier.

Minervalia update 2: Boekenweek

Het is Boekenweek! Een uitgelezen gelegenheid om er samen voor te zorgen dat het bijzondere boek Minervalia (zie foto) weer terugkeert naar Maastricht. Help ook mee! Meer informatie: www.umcrowd.nl.

Minervalia update 1: reiskoorts

Wist je dat… Jacob Baethen, drukker van het boek Minervalia, veel heeft gereisd? Hij is geboren en getogen nabij Leuven, was later ook drukker in Maastricht en belandde uiteindelijk in Düsseldorf. Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL en de Universiteitsbibliotheek Maastricht willen nu de laatste reis van de Minervalia naar haar ‘geboorteplaats’ Maastricht in gang zetten. In de…

Doneren

Wetenschap en onderwijs zijn onlosmakelijk verbonden met universiteiten, maar ook met vooruitgang en duurzame ontwikkelingen. Van de ontdekking van het DNA en de antibiotica tot de ontwikkeling van nieuwe energiebronnen en het vinden van oplossingen voor het wereldvoedselprobleem; wetenschap en onderwijs leveren de bouwstenen voor de betere wereld van morgen.

De Universiteit Maastricht behoort tot de beste universiteiten ter wereld en iedere dag werken onze wetenschappers, onderzoekers en studenten aan de verdere, duurzame ontwikkeling van onze maatschappij voor de generaties die komen.

Dit doen wij vóór u maar nog liever samen mét u. Met een donatie aan het Universiteitsfonds Limburg draagt u persoonlijk bij aan de bekostiging van baanbrekend onderzoek, maakt u het mogelijk om de beste wetenschappers naar Maastricht te halen en geeft u studenten, ongeacht hun afkomst en achtergrond, de kans om te studeren. Uw donatie, hoe klein ook, maakt zo een groot verschil.

Aanvragen

fhml_batch_31052011_021-Print

Jonge wetenschappers

Het Alumni Fonds wil wetenschappelijk onderzoek bij de UM ondersteunen en richt zich voornamelijk op projecten met een positieve maatschappelijke impact en die wetenschap en toekomstig ondernemerschap met elkaar verbinden.

umsciencemaster 33-Print

Wetenschappelijke projecten

Begint u aan een bijzonder onderzoeksproject? Staat u op het punt een bijzondere, blijvende relatie tussen de UM en buitenlandse zusterinstellingen te realiseren of organiseert u een congres? Het fonds kan u wellicht helpen uw ambitie te realiseren!

UM gebouwen tbv Universiteitsfonds Maastricht, Jonathan Vos Photography

Studentactiviteiten

Heb je een idee dat ten goede komt aan de studentengemeenschap van de Universiteit Maastricht? Het fonds steunt activiteiten die worden georganiseerd dóór studenten vóór studenten, die nieuw en of bijzonder en van blijvende betekenis zijn.

Over het fonds

Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL is ontstaan uit de Stichting Wetenschappelijk Onderwijs Limburg (SWOL). Zij stond aan de basis van de Universiteit Maastricht (UM), voorheen Rijksuniversiteit Limburg.

 

Het Universiteitsfonds Limburg heeft bijgedragen aan de uitbouw van de UM tot een uitstekend presterende, internationaal georiënteerde universiteit. Het fonds heeft nu en in de toekomst een onmisbare rol in de versterking van de UM en de ontplooiing van haar studenten, onderzoekers en docenten. Het fonds fungeert bovendien als een brug tussen de UM en de maatschappij.