Nalaten

Nadenken over wat er na uw overlijden met uw bezittingen en vermogen gebeurt  is misschien niet altijd leuk, maar wel slim. Door het opnemen van een goed doel in uw testament heeft u namelijk de mogelijkheid om (een deel van) uw nalatenschap belastingvrij te schenken. Zo kunt u ook na uw overlijden bijdragen aan een betere wereld of zorgen dat er wordt doorgewerkt aan één van uw idealen. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om het Universiteitsfonds Limburg in hun testament op te nemen.

Nalaten aan een goed doel kan alleen via een testament dat door een notaris is opgemaakt. Een codicil (eigen handgeschreven verklaring) is niet voldoende. Hierbij heeft u de keuze uit twee mogelijkheden:

 

Erfstelling

U kunt het Universiteitsfonds Limburg opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. Het Universiteitsfonds Limburg ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf hoe groot dat percentage is.

Legaat

Wilt u het Universiteitsfonds Limburg/SWOL niet tot erfgenaam maken, maar wel in uw testament opnemen, dan kunt u een legaat opnemen. Met een legaat stelt u vast welk geldbedrag u nalaat aan het Universiteitsfonds Limburg.

Bekijk voor meer informatie onze folder.

Download (PDF)

Wilt u meer weten?

Als u over zoiets belangrijks als uw nalatenschap gaat nadenken, helpen wij u daar graag bij. Neem contact op met onze directeur Bouwien Janssen-Kuijpers: bouwien.janssen@maastrichtuniversity.nl