Op zondag 13 mei, Moederdag, was het Stadspark Maastricht toneel voor de jaarlijkse Duck Race. Bezoekers die in aller ijl nog een eendje probeerden te bemachtigen, visten achter het net. Het evenement was al een dag van te voren volledig uitverkocht. Voor het eerst in het bestaan van het 5 jarig bestaan van dit evenement, georganiseerd door  Ronde Tafel 174.

Dit jaar voerde een team van het Universiteitsfonds Limburg en de UM campagne voor het Refugee Project Maastricht (RPM). Dit nobele studenteninitiatief was dit jaar één van de hoofddoelen (naast Animal’s Faith) van dit goede doelen evenement. André Rieu, die ons project steunde, opende samen met een team van RPM de eerste race. Samen met onze sponsoren en ambassadeurs hebben we dankzij dit evenement een bedrag van €16.174 kunnen veilig stellen voor oorlogsvluchtelingen in Maastricht. Claudia Sarti, hoofdverantwoordelijke van RPM is dolgelukkig met dit resultaat en de belangstelling voor dit project.

Fotocredits ©Laurens Bouvrie

Het Refugee Project Maastricht, een project van The InnBetween, in samenwerking met de Universiteit Maastricht en gesteund door de Gemeente Maastricht, is in het leven geroepen met de visie om bruggen te slaan tussen enerzijds de vluchtelingen uit door oorlog bedreigde landen en anderzijds studenten en de Maastrichtse lokale bevolking.