“Wat is het toch fijn om onze regionale partners weer persoonlijk te ontmoeten, heerlijk samen te dineren, actuele maatschappelijke thema’s met elkaar door te nemen en daarnaast ook nog eens jonge talentvolle wetenschappers podium te bieden”, zegt Bouwien Janssen. De directeur van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL kijkt terug op een geslaagd Maastricht University Dinner 2022. Dit vond op woensdag 13 april plaats in het Gouvernement in Maastricht.

Er waren in totaal zo’n 175 deelnemers aan het diner, dat normaal gesproken ieder jaar wordt gehouden. 23 zakelijke partners van de UM zaten aan tafel met wetenschappers en prominenten van de universiteit. In een gemoedelijke sfeer konden zo de banden worden aangehaald. Iedereen was blij verheugd dat het evenement, dat twee jaar geen doorgang kon vinden in verband met Covid-19, nu wel weer kon worden gehouden.

Jong Talent en Innovatie
Het thema van de avond was dit jaar ‘Jong Talent en Innovatie’. Drie jonge wetenschappers – drs. Lauretta Vaassen, prof. dr. Nils Kok en dr. ir. Laura Kollau – hielden respectievelijk een pitch rondom de volgende thema’s ‘Healthy Mouth, Healthy Life’, ‘(Un)healthy Buildings’ en ‘Circular Engineering’. Ze streden om een financiële bijdrage aan hun wetenschappelijk onderzoek. De gasten, die zelf ook bijgedragen hadden aan de prijs, konden op de winnaar stemmen.

Dr. ir. Laura Kollau mocht uiteindelijk de cheque van in totaal EURO 10.000 in ontvangst nemen. Kollau is assistent professor in chemistry bij Faculty of Science and Engineering (FSE), afdeling circular chemical engineering (CCE), aan de Universiteit Maastricht. Zij onderzoekt de mogelijkheden van een duurzamere oplosmiddelen technologie om bijvoorbeeld batterijen milieuvriendelijker te maken.

Impact Prijs
Prof. dr. Rianne Letschert, voorzitter van het College van Bestuur van de UM, sloot de avond af. Ze reikte de Impact Prijs uit aan Katya Sion voor haar proefschrift ‘Connecting conversations: experienced quality of care from the resident’s perspective: a narrative method for nursing homes’. Deze prijs wordt uitgereikt aan promovendi, wanneer hun proefschrift de grootste maatschappelijke of economische waarde voor de samenleving heeft. Daarnaast bedankte Rianne Letschert alle deelnemers hartelijk voor hun aanwezigheid en deelname aan het event en blikte alvast terug op een gezellige en geslaagde bijeenkomst. Een bijeenkomst, die in haar ogen wederom zeer waardevol was voor de verbinding van de universiteit met de regio.

Dank aan: ABN AMRO Bank N.V. APG Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg BASF Boels Zanders Advocaten Brightlands Centraal Bureau voor de Statistiek DSM EQUANS EY Gemeente Maastricht ING LIOF Maastricht UMC+ Universiteit Maastricht Provincie Limburg Q-Park Nederland MECC Maastricht SABIC Scelta Mushrooms Siemens VDL Nedcar UMIO | Maastricht University

Bekijk meer foto’s.
De foto’s zijn gemaakt door Alf Mertens.