Uiteenlopende lezingen, nieuwe ontmoetingen, opera en blaasmuziek, hapjes & drankjes, een proeverij, en dat allemaal voor het goede doel: het zondagmiddagmatinee op 5 november voor het Age@Minds Fonds van Sjacko Sobczak was een groot succes.

In de prachtige Kloosterkapel Opveld kwamen circa 100 gasten bijeen voor een bijzondere middag. Met een gevarieerd muzikaal en inhoudelijk programma inspireerden onderzoekers Sjacko Sobczak, Julie Schulkens, Semmy Op den Camp en Kay Deckers van de Universiteit Maastricht en Mondriaan de zaal met hun maatschappelijke onderzoeksactiviteiten op het gebied van vitaliteit, ouderenzorg en dementie. Het programma onder dagvoorzitterschap van Erik Rosier was compleet met prachtige optredens van het koperenensemble van o.a. Harmonie Heer Vooruit en operazangeres Janine Kitzen, en een luxe (wijn)proeverij van diverse lokale aanbieders.

Een bijzondere dank gaat uit naar Michel Maes, Jean Boelen, Erik Rosier, Marlies Sobczak, vrijwilligers van Harmonie Heer Vooruit, aanbieders proeverij en onze donateurs. De crowdfundingcampagne loopt nog om het onderzoek naar vitaliteit en bewegen onder ouderen mogelijk te maken. We zijn er bijna! Doneer via UM Crowd.