Thais_Gautry_met_Jo_Ritzen

Prof. dr. Jo Ritzen heeft vorige week officieel de door hem ingestelde Jo Ritzen studiebeurs aan Thaïs Gautry uitgereikt. Zo kan zij studeren aan de Universiteit Maastricht. Het geld voor deze beurs is door alumni, medewerkers van de universiteit en andere sponsoren bijeengebracht tijdens de jaarfondscampagne van vorig jaar. Veel UM-medewerkers doneerden ook hun kerstcadeau aan dit goede doel.

De Jo Ritzen beurs is bedoeld voor getalenteerde ‘pioniersstudenten’ die willen studeren aan de Universiteit Maastricht. Prof. dr. Jo Ritzen: ”Zo kunnen we iedereen een gelijke kans geven om te studeren.”

Thaïs wilde reeds van jongs af aan Rechten studeren en is begonnen met de studie European Law aan de Universiteit Maastricht. Ze woont met haar ouders in Straatsburg, haar roots liggen in Niger. Thaïs: ‘‘Ik ben ongelooflijk dankbaar voor deze beurs. Ik ben me ervan bewust dat dit voor mij een mooie kans is. Door te slagen in mijn studie, en uiteindelijk een baan te krijgen in het juridische veld, hoop ik dat ik in staat zal zijn om te vechten voor de rechten van anderen en een stem te geven aan de stemlozen.”

Inspirerende ontmoeting
Bouwien Janssen, die namens het UFL/ SWOL bij de uitreiking van de beurs aanwezig was, blikt terug:Het was een inspirerende ontmoeting tussen een zeer betrokken beursverstrekker Jo Ritzen en studente Thaïs Gautry. Er ontstond direct een levendig gesprek met haar nieuwe mentor en beursverstrekker Jo Ritzen, die met haar in dialoog ging over politieke ontwikkelingen in Europa, Frankrijk en Niger. En dat smaakt naar meer, een vervolggesprek tussen beiden is reeds ingepland.”

Prof. dr. Jo Ritzen is hoogleraar International Economics of Science, Technology and Higher Education aan het UNU Maastricht Economic and Social Research Institute on Innovation and Technology (UNU-MERIT) en de Maastricht Graduate School of Governance. Daarvoor was hij minister van Onderwijs en Wetenschappen en bestuursvoorzitter van de Universiteit Maastricht.