Universiteitsfonds Limburg en LKPU Consulting lanceren nieuw beurzenprogramma

LKPU Consulting heeft een beurzenprogramma gestart met UFL, gericht op het ondersteunen van aspirant Duitse studenten. Jan Koppetsch, alumnus van de Universiteit Maastricht (UM) en Managing Partner bij LKPU Consulting, speelde een cruciale rol bij het faciliteren van deze samenwerking, die de toewijding van LKPU aan onderwijs toegankelijkheid en talentontwikkeling benadrukt.

Teruggeven: het bevorderen van onderwijskansen

Het pas gelanceerde LKPU Management Consulting Beurzenprogramma is een bewijs van LKPU’s toewijding aan het bevorderen van onderwijskansen. Ontworpen om hulp te bieden aan zes Duitse studenten die financiële beperkingen hebben, zal dit driejarige programma van start gaan in het komende academisch jaar 2024/25 aan de School of Business and Economics, met plannen voor uitbreiding naar andere faculteiten in de toekomst.

Jan Koppetsch, Managing Partner bij LKPU Consulting

Gedreven door zijn dankbaarheid jegens zijn alma mater, uitte Jan Koppetsch zijn enthousiasme om iets terug te geven: “Toen wij als Managing Partners van LKPU beursprogramma’s begonnen te verkennen om te ondersteunen, stond de Universiteit Maastricht al bovenaan onze lijst. De Universiteit Maastricht School of Business and Economics legde de basis voor mijn carrière, en bij LKPU Consulting streven we ernaar om soortgelijke kansen te bieden aan anderen. Met deze beurs streven we ernaar getalenteerde studenten in staat te stellen door hen de middelen te bieden die ze nodig hebben om te slagen.”

Met deze beurs streven we ernaar getalenteerde studenten in staat te stellen door hen de middelen te bieden die ze nodig hebben om te slagen. – Jan Koppetsch

Een beurs: veel meer dan onderwijs

Het LKPU Management Consulting Beurzenprogramma gaat verder dan financiële steun en omvat een huursubsidie, leermaterialen en mogelijkheden voor professionele ontwikkeling. Beursontvangers zullen ook de kans krijgen om hun master thesis bij LKPU te doen, wat waardevolle inzichten biedt en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Guido Vanderbroeck, namens het Universiteitsfonds Limburg, uitte zijn dankbaarheid voor de bijdrage van LKPU, waarbij hij het veelzijdige ondersteuning van studenten benadrukte: “We zijn dankbaar voor de toewijding van LKPU Consulting aan het Equal Chances Programme, dat niet alleen zorgt voor onderwijsmiddelen, maar ook de inzetbaarheid van studenten verbetert door hen eerste ervaring te bieden in een succesvol adviesbureau.”

Deze samenwerking tussen het Universiteitsfonds Limburg en LKPU Consulting benadrukt het belang van samenwerkingen bij het bevorderen van gelijke onderwijskansen en het koesteren van talent binnen de academische gemeenschap en meer specifiek UM.