Sjacko Sobczak is ouderenpsychiater bij Mondriaan en onderzoeker aan de Universiteit Maastricht. Ze beleefde donderdag 31 maart de kick off van haar nieuwe Fonds op Naam: het Age@Minds Fonds.  Het nieuwe Fonds op Naam is (mede) tot stand gekomen uit de opbrengsten van de succesvolle crowdfundingcampagne ‘Geef voor waardige zorg zonder angst’ in 2021.

De adviescommissie van het fonds, bestaande uit Kelly Regterschot (voormalig lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal), Sylvia Heijnen-Kohl (zorgdirecteur ouderen Mondriaan), Roger Ruijters (bestuurvoorzitter Envida) en prof. Arjan Blokland (UM), kwam 31 maart bijeen om de ambities en de plannen van het fonds te bespreken. Vanuit het Universiteitsfonds Limburg/SWOL was Guido Vanderbroeck, senior adviseur, aanwezig. Wij wensen hen allen veel succes met het Age@Minds Fonds!

Sjacko Sobczak beoogt met het geld uit dit fonds een mensgerichte en innovatieve behandelmethode voor PTSS bij ouderen met dementie te implementeren, die breed wordt toepast in regionale en landelijke zorgcentra.
Lees hier meer over het Age@Minds Fonds.