Onderzoekers aan de Universiteit Maastricht zetten met het recent opgerichte Queen of Hearts Fonds de gezondheid van de vrouw centraal.

Juist omdat hart- en vaatziekten de meest voorkomende oorzaak van sterfte onder Nederlandse vrouwen zijn , verdienen zij  onze volle aandacht .

Tijdens de zwangerschap, die zij positioneren als biologische stresstest, gaan de onderzoekers   op zoek naar eerder onopgemerkte maar algemeen bekende risicofactoren voor hart- en vaat ziekten. Door deze vroegtijdig te identificeren kan de gezondheid van de vrouw op korte en lange termijn worden verbeterd en verzekerd. Daarnaast stellen de wetenschappers zich ten doel de groeibeperking van het kind en zwangerschapsvergiftiging te halveren voor 2025. Zwangerschapsvergiftiging is namelijk nog altijd de belangrijkste moederlijke reden van kindersterfte.

De hulp van begunstigers voor dit onderzoek  is zeer welkom. Daarom gaan onderzoekers van de UM samen met de Universiteitsfonds Limburg  het Queen of Hearts Fonds instellen en beheren. Samen met de betrokken onderzoekers en (de familie van) slachtoffers , hoopt de Stichting op veel steun uit zowel de samenleving als het bedrijfsleven.

Meer lezen over het Queen of Hearts Fonds? Ga naar https://www.ufl-swol.nl/fonds/queen-hearts-fonds/ of neem contact op met Jos Kievits, directeur van het Universiteitsfonds Limburg: jos.kievits@maastrichtuniversity.nl/ 043-3882556