Je bent hier:

Local Hero

Het Universiteitsfonds Limburg moedigt studenten van de UM aan om zich meer en meer ondernemend in te zetten en hun eigen bedrijf te beginnen, het liefst binnen de Euregio. Als stimulans heeft het fonds de Local Hero Award ingesteld. Als je aan de competitie deelneemt, wordt je bedrijfsplan kritisch bekeken, krijg je nuttige feedback en maak je kans om een startkapitaal van €10.000 te winnen. Heb je ook amities op het ondernemersvlak of simpelweg een heel goed idee dat je verder wilt uitwerken? Eerdere winnaars waren:

Finido (2012)
Een to-do-list applicatie voor je telefoon die je helpt je werk effectiever te doen. “Er zijn al veel to-do-list applicaties, maar geen die je bij je werkt helpt. De meeste zijn simpelweg vervangers van een papieren lijstje. Deze app werkt met een een algoritme dat urgentie en belang combineert en zo berekent wat je het beste als eerste kunt doen”, aldus de heren van Finido.

Nerdalize (2013)
Datacenters zijn duur, het overgrote gedeelte van de kosten zitten in het gebouw, de koeling en de infrastructuur. De servers geven veel hitte af, in deze context is de warmte een afvalproduct. Nerdalize maakt nuttig gebruik van deze warmte door deze te gebruiken om huizen te verwarmen. Een heel effciënt, duurzaam, kostenbeperkend concept van Nerdalize.
Local Hero Winner 2014 Nerdalize wint European Innovation Priis 2016

Project Pales (2014)
Pales is een draagbare technologie waarmee de hartslag van een paard kan worden gevolgd en gerapporteerd aan de eigenaar. Het systeem is ontwikkeld door paardenliefhebster Elina Mucenience en haar collega Jan Steinke.

Peekaboo VR (2015)
Peekaboo kan toekomstige moeders en vaders de zwangerschap intenser en samen laten beleven door met behulp van virtual reality hun baby te “ontmoeten”. Deze ervaring gaat nog iets verder dan de pretecho die in veel klinieken al aangeboden wordt.

Sparcio (2016)
Een waterbesparend opzetstuk voor de kraan dat 93% drinkwater bespaart. Het opzetstuk kan eenvoudig worden gemonteerd op bijna alle kranen in de wereld. Sparcio draagt hiermee bij aan duurzame ontwikkeling in een wereld met toenemend tekort aan water. Voor organisaties, scholen en bijvoorbeeld ziekenhuizen is de implementatie ervan een duurzame en verantwoorde keuze en resulteert het bovendien in een aanzienlijke kostenbesparing.