De officiële livegang van het eerste crowdfundingsproject van Universiteit Maastricht is een feit. Op 15 maart 2019 gaf Ingrid Wijk, directeur van de Universiteitsbibliotheek Maastricht, het startschot tijdens de opening van de Maastricht Antiquarian Book and Print Fair in de St. Janskerk op het Vrijthof in Maastricht.

Wat is de Minervalia eigenlijk en waarom willen we die terughalen naar Maastricht? Bekijk deze video waarin we je graag informeren:

Eerste mijlpaal

“Voor de start van de wervingsactie hebben we niet stilgezeten”, aldus Ingrid Wijk. “Het projectteam heeft actief binnen en buiten de regio ons netwerk benaderd. Dat zijn organisaties en personen die we kennen vanwege hun interesse in cultureel erfgoed en de bijzondere collecties van de Universiteit Maastricht. En met succes: nog maar net live en we kunnen al melden dat ruim een kwart van de 12.500 euro die nodig zijn om het bijzondere drukwerk, dat in 1554 gedrukt is in Maastricht, terug te halen naar Maastricht. Een mooie en veelbelovende start. We hopen dat velen volgen.”

Help je mee?

Alle hulp is welkom om de Minervalia terug te halen naar Maastricht! Help mee via www.umcrowd.nl.