De Regio Venlo, heeft toegezegd nog eens €15.000 te willen investeren in een studiebeurzenprogramma. Het Universiteitsfonds Limburg is dankbaar dat de acht gemeenten* ambitieuze en talentvolle studenten uit de regio wilt  steunen en op deze manier bijdragen aan de ontwikkeling van de UM Campus Venlo

Inmiddels zijn er al acht beurzen uitgegeven door de Regio Venlo om jong talent te stimuleren in de regio te studeren en vervolgens te blijven. “In plaats van mensen en bedrijven naar deze regio te trekken is het veel voor de hand liggender om diegene die hier opgegroeid zijn, zich hier te laten ontplooien. Mochten ze al uitvliegen na hun studie hopen we dat zij als ambassadeur deze regio kunnen promoten.”  Aldus aanjager van dit initiatief, burgemeester Van  Rooij van de gemeente Horst aan de Maas.

In het kader van het project Quality for Life waren de studiebeurzen een instrument om de studieprogramma’s** op het gebied van gezondheid, voeding en logistiek, bekendheid te geven. Door stages en toegepast onderzoek is gebleken dat er voor zowel de studenten en regionale bedrijven als voor de Campus Venlo een duidelijke meerwaarde is voor een intensieve samenwerking. “Met de studiebeurzen slaan we dus eigenlijk een brug tussen het MKB en de Regio Venlo. En dit is eigenlijk nog maar het begin!”, aldus Van Rooij.

Brightbox in Villa Flora en Scelta Mushrooms zijn al voorbeelden van initiatieven en ondernemingen waar regionale samenwerking voor onderzoek en onderwijs en grote bijdrage leveren aan ontwikkeling. “We hopen dat goed voorbeeld doet volgen”, aldus Kees van Rooij.

*(Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Gennep, Beesel, Bergen en Mook en Middelaar)

**De opleidingen die momenteel worden aangeboden door Maastricht University aan de Casmpus Venlo zijn: Health Food and Innovation Management, Global Supply Chain Management and Change,
University College Venlo (Bachelor).