Charmayne bewerkt

‘‘Charmayne, verleden jaar ontving jij een studiebeurs van de Stichting Jan de Limpens in samenwerking met ons fonds, om de master Biobased Materials te volgen. Wat vind je van de master?’’

 

Charmayne: ‘‘Ik vind de master erg geslaagd! Ik behaalde mijn bachelordiploma aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Tijdens deze studie kwam ik erachter dat ik de balans tussen diverse onderzoeksvelden zeer interessant vind. Daarnaast kwam ik erachter dat ik meer wilde weten over hoe je kunt werken aan duurzame productiemethodes, en ik wilde nieuwe mogelijkheden ontdekken om biobased materialen te implementeren. Ik wilde mijn eigen pad kiezen. Daarom was de master Biobased Materials pefect voor mij!’’

‘‘Er zijn nog een aantal voordelen vergeleken met andere masters. Naast de combinatie van theorie en praktijk, zijn de klassen klein, dus heb je veel interactie met je klasgenoten; je leert ze goed kennen. Daarnaast is deze master gebaseerd op Probleemgestuurd Onderwijs, dus in plaats van alleen huiswerk maken, discussieer je echt over onderwerpen en kun je van elkaar leren. Zo onthoud je de studiestof ook beter.’’

‘‘Ik kan nu mijn kennis van chemische technologie inzetten en onderwerpen bespreken met studenten met andere achtergronden om obstakels te overwinnen. Deze nieuwe inzichten kunnen leiden tot nieuwe innovatieve ideeën, ook door meer te leren over biobased materialen en hun toepassingen. Deze master biedt me echt de kans om meer kennis te vergaren over de mogelijkheden en nieuwe ontwikkelen binnen de biochemie en technologie. En met deze studiebeurs is het mogelijk voor alle studenten in de regio om de master te volgen. De beurs laat tevens zien dat er ook hier, in het zuiden van Nederland, geweldige mogelijkheden zijn in deze industrie.’’

 

Over de Stichting Jan de Limpens

Zoals u wellicht weet, verstrekt ons fond verschillende studiebeurzen in samenwerking met diverse organisaties. De oproep voor beursstudenten voor het academische jaar 2021-2022 staan nu online op de UM-website. In het kader stellen we graag onze huidige bursalen aan u voor. Deze keer: Charmayne Siebels (22) uit Geleen, die een beurs ontving van de Stichting Jan de Limpens.

De Stichting Jan de Limpens is een liefdadigheidsinstelling, die beurzen biedt aan getalenteerde masterstudenten die zijn geboren en/of wonen in een de volgende plaatsen: Amstenrade, Bingelrade, Brunssum, Doenrade, Jabeek, Merkelbeek, Oirsbeek, Schinveld en Sittard (plaatsen in Sittard vóór de gemeentelijke fusie met Geleen). De stichting wil barrières wegnemen voor jonge mensen die hoger onderwijs willen volgen en willen wonen en werken in deze regio. U leest meer informatie over deze beurs op de UM-website (Engelstalige informatie).