Wetenschap is een goed doel dat het waard is om te steunen! Samen met 13 andere universiteitsfondsen in Nederland brachten we deze boodschap de afgelopen periode breed onder de aandacht in een landelijke campagne via o.a. radiocommercials en advertenties in Trouw en de Volkskrant.

In ons deel van deze campagne stonden preventieve en regeneratieve geneeskunde centraal. Het ging daarbij om de Gezonde Basisschool van de Toekomst, een project van prof. Onno van Schayck, en een project van prof. Martijn van Griensven om mensen met niet-genezen botbreuken een (pijn)vrij leven te geven.

Tijdens de campagne ontstond er veel online interactie met het algemene publiek over het belang van wetenschap. Ook werden de UM-berichten bovengemiddeld goed bekeken. Het doel om de wetenschap als goed doel breed voor het voetlicht te brengen is gelukt. Daarnaast mochten we ook enkele donaties ontvangen voor onze UM-projecten. We hopen de komende jaren de vruchten te plukken van de grotere naamsbekendheid die de universiteitsfondsen door deze campagne hebben gekregen.