Het Universiteitsfonds Limburg organiseerde op 17 april 2024 met trots het UM Dinner 2024, een exclusief evenement dat gerenommeerde regionale bedrijven, gewaardeerde professoren en vooraanstaande externe gasten samenbrengt. Gehouden in het Provinciehuis Limburg, diende de avond als een platform voor meer dan 190 deelnemers om verbindingen te leggen en banden te versterken binnen de universitaire gemeenschap en daarbuiten.

Het UM Dinner, nu in zijn 16e jaar, blijft een symbool van samenwerking en innovatie, waar de samenwerking tussen Universiteit Maastricht (UM), het Universiteitsfonds Limburg en de bredere gemeenschap wordt gewaardeerd. Ook dit jaar stond het evenement in het teken van het bevorderen van impactvol onderzoek en het stimuleren van waardevolle samenwerkingen.

Focus op veelbelovend onderzoek

Een van de hoogtepunten van de avond was de aandacht voor drie onderzoeksprojecten die werden gepresenteerd door vooraanstaande onderzoekers van Maastricht University:

  • Nicole Geschwind en Marjolein Hanssen: Hun gezamenlijke pitch onderzocht de kruising van Milieupsychologie en Klimaatverandering en bood nieuwe inzichten in het begrijpen van menselijk gedrag in het licht van milieuproblemen.
  • Kamil Bujnarowski: Duikend in het domein van robotica en duurzaamheid, belichtte de presentatie van Kamil over CoRoSect het potentieel van insectenkwekerijen door innovatieve automatiseringstechnologieën.
  • Mariëlle Wijermars: Met een focus op Europese politiek en media, belichtte Mariëlle het veranderende landschap van politieke censuur en desinformatie, met name in de context van Russische invloed.

Eerbetoon aan uitmuntendheid: Young Talent and Innovation Award

Gedurende de avond kregen alle dinergasten de mogelijkheid om hun stem uit te brengen op het onderzoeksproject dat zij het meest waardevol vonden. De ontvanger van deze stem zou worden geëerd met de Young Talent and Innovation Award, samen met een aanzienlijke financiële stimulans van €10.000 om hun onderzoek te bevorderen. Dit jaar werd Mariëlle Wijermars bekroond met deze prestigieuze prijs. Wij feliciteren haar van harte met deze prestatie en wensen haar veel succes in haar onderzoek naar het veranderende landschap van politieke censuur en desinformatie.

Naast Mariëlle willen we ook Kamil en Nicole en Marjolein feliciteren met hun bijdragen. Deze runners-up vertrokken niet met lege handen; ze ontvingen een mooie stimuleringsbijdrage om ook hun onderzoeksprojecten verder te ondersteunen.

Bevorderen van betekenisvolle verbindingen

Naast de boeiende presentaties diende het UM Dinner als een katalysator voor het smeden van nieuwe verbindingen en samenwerkingen. Door academia, industrie en overheidspartners samen te brengen, faciliteerde het evenement onschatbare netwerkmogelijkheden, waarbij de basis werd gelegd voor toekomstige partnerschappen en initiatieven.

We zijn dankbaar voor de aanwezigheid van alle gasten en UM-delegaties, evenals voor de steun van het Provinciehuis Limburg en alle deelnemende bedrijven.

Succesvol UM Dinner 2024

Het UM Dinner 2024 belichtte het grenzeloze potentieel van samenwerking en innovatie. Na het inspirerende evenement kijken we vol verwachting uit naar verdere groei in partnerschappen en impactvol onderzoek aan Maastricht University. We kijken ernaar uit om u allen volgend jaar weer te mogen verwelkomen op het UM Dinner 2025.


Bekijk alle foto’s van UM Dinner 2024 >