Wie afgelopen weekend de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix heeft gekeken, kan het bijna niet zijn ontgaan: de zwart-roze-gele ‘hersen’helmen van Team Jumbo-Visma. De wielrenners droegen de speciaal door Lazer ontworpen helmen om aandacht te vragen voor het gebruik van een fietshelm, als onderdeel van de bewustwordingscampagne ‘use your head’. Want ondanks dat het sinds 2003 al verplicht is voor profs om een helm te dragen, fietsen veel recreanten nog altijd onbeschermd rond, met alle – soms zelfs fatale – gevolgen van dien.

“Deze campagne brengt een heel mooie herinnering boven, want mijn vader zei voor elke wedstrijd ‘Use your head’ tegen me. Hij leeft inmiddels niet meer helaas, maar hij was mijn allergrootste fan. Het is heel bijzonder om nu te rijden met een helm die me zo sterk aan mijn vader doet denken.” – Coryn Labecki, wielrenster Team Jumbo-Visma

De helmen en shirts worden momenteel geveild via Match Worn Shirt. Tot grote vreugde van Marcel Aries, oprichter van het HersenStrijd Fonds.

Er staat reeds ruim 10.000 euro op de teller! Bied mee, scoor een prachtig stukje wielergeschiedenis en draag bij aan onderzoek dat letterlijk van levensbelang is. Petje af – of beter gezegd – helmpje op, voor deze prachtige actie van Team Jumbo-Visma. Aanstaande zondag tussen 09.00 – 09.30 wordt de cheque uitgereikt op de markt in Maastricht tijdens de Amstel Gold Race tijdens de presentatie van de vrouwenploeg Jumbo.