Op 15 januari staat de volgende editie van Zweit Veur Leid gepland. Wij zijn er natuurlijk weer bij!
Met een mooi project en parcours hopen we er op sportief gebied en qua maatschappelijke betrokkenheid weer een mooie dag van te maken met ons team.

Dit jaar lopen we voor mensen met een evenwichtsaandoening. Misschien weten jullie het niet, maar er zijn bijna net zoveel mensen met evenwichtsproblemen als mensen met gehoorproblemen, het betreft jong en oud en kan veroorzaakt worden door antibiotica of een ongeval. Deze mensen zijn zeer ernstig beperkt in hun vermogen om te bewegen en raken hierdoor sociaal geïsoleerd. Deze mensen zijn soms dusdanig gehandicapt dat ze besluiten een eind aan hun leven te maken.

Onze universiteit bevindt zich in de wereldwijde top 5 op gebied van evenwichtsdiagnostiek en heeft in samenwerking met instrument engineers van de Universiteit Maastricht een speciale trilriem ontwikkeld die uitkomst biedt bij deze aandoening. De riem bevat twaalf trilmotoren en een sensor die de oriëntatie van het lichaam in de ruimte bepaalt en de drager helpt zich weer normaal, zonder omvallen, te kunnen bewegen.

Wij, het team van het Universiteitsfonds Limburg, zijn druk bezig met het werven van sponsoren om het streefbedrag van €25.000 te halen waarmee we tenminste drie patiënten blij kunnen maken met een dergelijke riem én we vervolgonderzoek kunnen financieren met als doel het apparaat toegankelijk te maken voor de hele patiëntgroep (verlagen kostprijs en opnemen in het zorgpakket van de ziektekostenverzekering).

Het parcours (4, 8 of 12 km) gaat door het mooie Buitengoed Geul & Maas in het noorden van Maastricht. Het is geen wedstrijd, het gaat vooral om de sfeer en de goede doelen. Als teamlid van het Universiteitsfonds Limburg, ontvang je een mooi loopshirt en een drankje om jouw prestatie en ons succes te vieren. (UM Medewerkers/ alumni €20, UM student €10, Externen €25).

 

Jij kunt ook iets doen!

Schrijf je vandaag nog in voor ons team, via het online formulier, en begin 2017 gezond, goed en gezellig samen met vrienden en of collega’s. Zo help je ons:

  • aandacht te vragen voor evenwichtsproblematiek
  • 3 patiënten zielsgelukkig te maken met zo’n riem
  • draag bij vervolgonderzoek, ook t.b.v. kinderen met evenwichtsproblemen