‘Studeren moet voor iedereen toegankelijk zijn’: met deze gedachte gaan Stichting De Ridder en het Universiteitsfonds Limburg een samenwerking aan voor het unieke Stichting De Ridder Beurzenprogramma. Het nieuwe programma financiert de komende drie jaar studiebeurzen aan de Universiteit Maastricht met als doel de toegang tot het hoger onderwijs voor jongeren uit de regio Maastricht-Heuvelland mogelijk te maken. Studeren is niet vanzelfsprekend en de kansenkloof wordt alsmaar groter. Het nieuwe beurzenprogramma wil er zijn voor regionale, talentvolle jongeren, die de financiële hulp zoeken om te gaan studeren.

Stichting De Ridder is opgericht in 2004 door mevrouw N. van Aubel, voormalig mede-eigenaar van de gelijknamige, iconische brouwerij in Maastricht. De stichting ondersteunt diverse culturele en maatschappelijke projecten in de regio Maastricht.

Wij danken Stichting De Ridder voor deze mooie, maatschappelijke samenwerking en kijken ernaar uit om van start te gaan! Met deze toevoeging versterkt het Fonds haar (regionale) beurzenaanbod en draagt het verder bij aan de ambities rondom diversiteit en inclusie van de Universiteit Maastricht.

Studenten kunnen zich t/m 1 mei 2023 aanmelden. Hier vindt u meer info.